Over ons

Over het Paul Verweel Sportfonds

Het Paul Verweel Sportfonds is er om sporten toegankelijk te maken voor de Utrechtse jeugd. Het fonds is opgezet vanuit de gemeente Utrecht en wordt uitgevoerd door SportUtrecht. Kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar kunnen een aanvraag doen voor sportkleding als zij in bezit zijn van een U-pas en lid zijn bij een sportvereniging.

In 2018 heeft het Paul Verweel Sportfonds 1968 aanvragen goedgekeurd van kinderen en jongeren die sportkleding nodig hadden om hun sport te beoefenen. Wij werken samen met 32 leveranciers binnen Utrecht.

Waar staan wij voor?

Veel kinderen vinden het leuk om te sporten voor hun plezier of de gezelligheid. Wanneer je je teamgenootjes iedere week twee of drie keer ziet, worden het vanzelf je beste maatjes. Daarnaast is sporten ook gezond. Je wordt er niet alleen sterker en leniger van, maar het is ook goed voor je uithoudingsvermogen, je coördinatie en je zelfvertrouwen. Daarom vindt het Paul Verweel Sportfonds het belangrijk dat de Utrechtse jeugd kan sporten!

Wie was Paul Verweel?

Paul Verweel was een hoogleraar bestuurs- en organisatiekunde met een hart voor sport. Hij is negen jaar voorzitter geweest van Vereniging Sport Utrecht (VSU) en heeft altijd de focus gehad op de maatschappelijke kant die sport kan hebben. Tijdens het Utrechtse Sportgala in februari 2018 werd het Utrechtse jeugdsportfonds omgedoopt tot het Paul Verweel Sportfonds. Paul Verweel vertelde een anekdote over zijn jeugd waarin hij zei dat hij vroeger een sportshirtje en broekje van zijn tante kreeg. Hij voegde hieraan toe dat het nu nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend dat je al het materiaal en de kleding voor een sport kunt aanschaffen (Dub, 2018).” Het Paul Verweel Sportfonds is daarom opgericht om ouders van minder draagkrachtige kinderen te ondersteunen bij het aanschaffen van sportkleding.

Paul Verweel overleed 24 april op 66-jarige leeftijd. Hij kampte al jaren met een verslechterde gezondheid als gevolg van prostaatkanker. Die strijd zag hij als een wedstrijd (Volkskrant, 2018).

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op!